mandag 26. september 2011

Gullet glapp - Kort vei til sølv

Grenseløst irriterende å vente forgjeves på den ene goalen vi trengte for å holde følge med Molde.
Spillemessig er det godt å se at Jönsson tør å presse høyere i banen nå enn tidligere i sesongen. Satse mer på bortebane.

RBK lider i dag under at to forsvarsspillere som mangler kamptrening. Høiland og Verner Rønning er ikke venner med ballen. Når Lustig må ut og Høiland overtar backen, mister RBK en viktig dimensjon i spillet. Høiland blir stående på egen halvdel, og når han går frem på slutten er han ikke komfortabel.

Positivt å se at Jönsson i dag tar grep under kampen, noe jeg har savnet ved enkelte anledninger tidligere. Mot slutten, når VIF får utvisning, kjører han frem Rønning og Dorsin, og etterhvert Høiland også, mens Dockal legger seg bak for å slå servene. De slår inn for tidlig og for mye i denne fasen, sier Jönsson og har nok rett i det. Men ros for nye grep ved behov.

Han kunne også tatt av Issah når VIF legger seg helt inne i egen 16. Da kunne Winsnes gjort mer nytte for seg der. Rekkevidden til Issah blir mindre interessant i denne fasen, mens Winsnes kunne brukt spisskompetansen sin til å fordele ballene, korte og ikke minst lange som kan snu spillet og finne åpningene vi trengte.
Apropos grep under kampen.. Utrolig at Martin Andresen velger å spille 4-5-0 etter utvisningen. VIF spillerne ga bort ballen hver gang de fikk den i mangel på en spiss som kunne løpe på ballene. Dermed ga de RBK all mulig ro til å sette i gang på nytt i fred og ro hver gang. Nå holdt det inn for VIF; men hadde RBK rotet inn et mål på slutten hadde det fremstått som en taktisk blunder.

Dockals dødballserver er noe oppskrytt. Bra på det beste. Men litt for ujevn kvalitet.

Gullet glapp i kveld. Molde må avgi poeng i tre av seks kamper. RBK må vinne sju av sju. Mulig, men lite trolig. Tromsø tapte og vi er tre poeng bak sølv. Men bak er det et kobbel av fire lag innen tre poengs avstand. Det viktigste må være å sikre kvalikplass i Europa League. Men Molde og Tromsø skal møtes, og de vil avgi poeng. Sølvet bør havne i Trondheim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar