tirsdag 13. september 2011

Jeg lukter gull..!

Det er det Jönsson absolutt ikke vil høre. Adressa passer seg også for ikke å skrive det i dagens omtale av gårsdagens nedsabling av Sarpsborg med 0-6. Men jeg kan ikke la være å regne oppover på tabellen, og da kommer tanken helt automatisk: Gullet er innen rekkevidde!
Hvis RBK vinner de to hengekampene så er det seks poeng opp til Molde, med åtte kamper igjen.
Ja...RBKs fremste varemerke i år er ustabilitet. Vi har vært i himmelen flere ganger og ramlet steinhardt ned igjen. Senest da vi overkjørte Molde på Lerkendal for bare vel en måned siden. Og ja.. det forutsetter at Molde snubler. Dvs taper minst to av de åtte de har igjen. Om de taper bare to så må RBK vinne alle sine ti de har igjen..

Sannsynligheten er ikke akkurat 50/50 for å si det sånn.. Men når det plutselig går an å regne ut en substansiell sannsynlighet, selv om den er lav, så er det bare tull å late som den ikke fins. For en trener og et lag er det sikkert lurt, for et bankende RBK-hjerte er det umulig.
Det største spørsmålstegnet er stabiliteten til RBK. Etter det vi har sett så langt i år må vi forvente at de faller sammen igjen. Men hvis to knallkamper på rad er et tegn på noe mer stabilt, så er ikke seks poeng på åtte serierunder all verden. Molde har greid å lage et godt kollektiv av en stall som ikke er suverent sterk. Hvordan tackler de høsten, evt skader, og ikke minst presset som gullfavoritt hvis noen puster dem i nakken på slutten?

Sjansen er liten, men absolutt tilstede. Sjansen for at Molde avgir mer enn seks poeng er etter min mening veldig stor. Sjansen for at RBK tar mange nok poeng til å ta igjen forspranget er nok et svakere ledd her. Om to uker vet vi veldig mye mer. Neste uke er det Start, Sogndal og VIF i løpet av sju dager. Slik ståa har vært, gjelder det først og fremst å sikre retten til Europa League-kvalik neste år. Men hjernen taler et språk, hjertet et annet og det kan ikke tvinges til taushet. Det er bare å slå det fast, og rope det ut, og holde fast ved den berusende tanken så lenge det gjelder... Vi kan vinne gull!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar