mandag 19. september 2011

One down - Nine to go

RBK må vinne stort sett alt som er igjen for å ende på de øverste plassene, og særlig for å ta gull. Kveldens kamp mot Start lignet jo til forveksling starten på en parademarsj. Enveiskjøring. Men litt vanskelig å måle prestasjonen. Start var svake. Hvor gode var RBK egentlig? Noen momenter til den diskusonen:
 - Når 4-1-seier er toppingen av en trilogi med 7-0 og 6-0 så må jo det bety noe.  Nå er Sarpsborg og Start ligaens definitive bunnlag. Og før helgen så jeg opptaket av Sarpsborgkampen. (Det hadde jeg ikke gjort da jeg skrev "lukter Gull-"kommentaren forrige mandag). RBK spilte ikke en spesielt god kamp. Sarpsborg var til dels uheldige og dels dårlige. Imidlertid ser vi at de andre tippeligalagene vinner ikke med slike kalassifre mot bunnlagene. Konklusjon: RBK har ikke vært unikt gode, vi kan si de har vært mer effektive enn gode i de to siste kampene.
- Det er bra å kjøre over Start. Men RBK får mye mindre ut av den spillemessige dominansen enn de burde. På den siste tredjedelen gjøres det mange elementære feilvalg. Feil som vil koste mye mot bedre lag.
- Laget er egentlig nykomponert, enda en gang..Chibuikes inntreden har har gitt en 4-4-1-1. Hvorvidt den har satt seg skikkelig vet vi ikke før laget blir satt under press. En midtbanefirer der Henriksen og Issah ligger på linje i etablert forsvar, og Svensson og Dockal nå er blitt førstevalgene på sidene, får kanskje den virkelige defensive testen på Ullevål søndag.
- På de få forsøkene Start fikk fremover, hadde både Dorsin og Lustig store problemer. Særlig Lustig mot Børulfsen.
Pluss og minus ender likevel opp i at RBK er i flytsonen, men det er der flere som er. Dette lover bra for fotballhøsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar