onsdag 5. januar 2011

Alanzinho til RBK?

Jan Jõnsson er i gang på Lerkendal. Hvordan setter han sammen sitt RBK-lag? Hvilke kjøp trengs? I dag sier han at han ønsker seg Alanzinho...!

Alanzinho kan spille fotball. Han har fabelaktige offensive egenskaper. Den som lurer på det kan ta en titt her.

Overgang til RBK er foreløpig et fromt ønske Jõnsson varsler i Adressa i dag. Alanzinho kan uten tvil tilføre RBK en dimensjon i det offensive spillet som vil ha stor betydning, ikke minst når laget skal ut i Europa.

Det er imidlertid viktig å huske at Alanzinho ble en enorm suksess i Stabæk, først etter at han ble bearbeidet, slipt og massert i inn i resten av laget.

Sine ferdigheter til tross, han var lenge et problem for Stabæk fordi han brukte ferdighetene feil. Holdt for lenge på ballen, og spilte ikke de andre gode. Han er en spiller som er avhengig av stramme rammer rundt seg for å fungere.

Jõnsson har klart det en gang før, og det er et godt utgangspunkt. Det var da Jõnsson lykkes med å kna Alanzinho inn i lagspillet at han ble så god at han ble solgt. Men han ble ikke en stor suksess ute. Nå sliter han benken i Trabzonspor.

Det spørs om han vil gå ned så mye i lønn som en overgang til RBK krever. Han bør ikke være verdt spesialbehandling i forhold til RBKs lønnspolitikk. Men det er verdt et forsøk. Å ha slike kvaliteter en mot en som denne mannen besitter, vil være mye verdt i viktige europeiske oppgjør til høsten.

Digresjon: Alanzinho i RBK bør i tilfelle kombineres med bedre spisskompetanse på frispark utenfor 16-meteren enn hva RBK besitter i dag. Alanzinhos dribleferdigheter gir utallige frispark i farlige posisjoner.

Det store spørsmålet vi alle lurer på er jo hvordan Jõnsson vil bygge sitt RBK-lag. Jeg kommer tilbake med mer om dette etter at overgangsvindet er lukket om noen uker, og de første treningskampene er spilt på Gran Canaria. Med Demidov ute og en Annan som trolig blir solgt er imidlertid spørsmålet hvordan, og med hvem, dekke ballvinnerbehovet på midtbanen. Strand har lagt opp. Winsnes, Skjelbred, Henriksen, for ikke å snakke om Alanzinho, har først og fremst andre kvaliteter.

En del av byggverket Jõnsson skal utrette fremover består i sette sammen en midtbane hvor spillerne balanserer hverandre. Det må ikke være èn ballvinner/kriger, men disse ferdighetene må være tilstrekkelige dekket opp i den fireren eller femmeren han velger.

Det er selvsagt avgjørende for defensiv styrke. Men ballvinnerferdigheter i midtbanen er også avgjørende i det offensive spillet. Spesielt i en gjennombruddshissig, overgangsorientert fotball som RBK har stått for.

2 kommentarer:

  1. Enig i mye her, men ikke at RBK ikke besitter gode frisparkferdigheter. Moldskred er god fra venstre og Olsen/Winsnes fra høyre. Dessverre har Prica tatt mange av frisparkene i 2010 - av en eller annen uforståelig grunn.

    SvarSlett
  2. Enig i det. Det jeg vil si er at med en så spesiell spiller som Alanzinho på laget, bør man sette enda mer inn på å ha ekstrem spisskompetanse på frispark.

    SvarSlett