onsdag 5. januar 2011

Arsenal - Man City 0-0: City viser svakhetstegn.

Manchester City regner nok uavgjort borte i toppoppgjøret mot Arsenal som halv seier. Med prestasjonene som ble vist, samt resultatene av de andre kampene, tror jeg Arsenal blir eneste utfordrer for United i år.


Etter denne ligarunden er United vinneren. Bare United tar tre poeng. Tottenham og Chelsea taper, og uavgjort i toppoppgjøret mellom tabelltoer Arsenal og tabelltreer Manchester City. Man skal være forsiktig med spådommer ut fra en enkelt kamp. Men ut fra det vi så i kveld tror jeg at det kun er Arsenal som kan ta tittelen fra United.

Chelsea tapte igjen og avstanden opp til toppen begynner å bli faretruende stor, selv med et enormt maksimalpotensial som bor i laget. Tottenham har ikke sterk nok stall til å kjempe om tittelen med deres tette kampprogram.

City klarer uavgjort borte mot Arsenal, men det skjer etter en svak prestasjon der Fru Fortuna var en viktig medspiller. For begge lag var dette en av sesongens viktigste kamper. Arsenal viser nok en gang styrke og gjør alt riktig  offensivt, utenom å score...

At City velger å legge seg lavt og ligge igjen med mange spillere også i angrep, er helt greit. Men bud nr 1 ved en slik defensiv taktikk er aggressivt press på ballfører. City ligger lavt med fem midtbanespillere. Men respekten for fotrappe Arsenal-spillere synes svært stor. De kom ikke tett nok opp i ballfører, og Fabregas og co får gang på gang spasere gjennom midtbaneleddet til City. De møtte langt mer motstand å 16-meteren i forsvarsrekka til CIty, men kom til mange store sjanser, inkl to stolpeskudd. Fire store sjanser i løpet av de ti første minuttene, og flere fulgte i løpet av kampen.

Tevez fikk ingen støtte og ble fullstendig alene på topp. Han er imidlertid en av verdens beste spisser i en slik rolle. Løpskapasitet, sterk med ball i beina og god som møtende spiss. Han ville vært en drøm for Drillo, spesielt for 90-tallsutgaven, og ville vært et godt alternativ til Fjørtoft og Gøran Sørloth:-)

Man skal ikke trekke forhastede slutninger av en kamp, men Citys var ikke godt nok forberedt til denne storkampen. Og det er nettopp slike kamper man må mestre for å nå til topps. Det er en sterk stall med ferdigheter i massevis. Men når de store slagene står, må man vise mot, trygghet og tro på egne ferdigheter. I kveld var marginene på deres side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar