søndag 30. januar 2011

Opptakt til noe stort i VIF?

Det er sterkt av VIF og slå Wisla Krakow 4-0 i kveld. Likevel er måten seieren kommer på viktigere. Vi skriver januar, og da må det spillet VIF viser i kveld kalles overbevisende, og skummelt å se for en RBK-patriot..
Solid organisering og godt offensivt spill, unge talenter som viser seg frem og en Yssouf Kone i bakhånd.. Blir det Martins tur til å ta det helt til topps i år? I dagens kamp bytter de en del, som seg hør og bør i en treningskamp. Luton Shelton viste i fjor at han er en god fotballspiller og blir et skarpt våpen. Det så ikke slik ut da han kom til Vålerenga..Men når Andresen nå kan ta ut han, og sette inn en 17-åring fra Oppsal som ingen har hørt om, som leverer til de grader, og prikker inn en perle av et mål.. da begynner vi å forvente mye av årets VIF-lag. Han heter forresten Håvard Nielsen..

Det er flyt og bevegelse, ballen går fort i de mange korte pasningene, og jammen er ikke evigunge Morten Berre i storform også.

(VIF fikk riktig nok bank av FCK for få dager siden, men FCK skal være bedre enn VIF nå, etter Champions League i høst og ditt oppladning til åttendelsfinale mot Chelsea.)

Stalltipset må være at det vil stå mellom RBK og VIF i år også. Men VIF kan bli langt tøffere motstand for RBK i 2011 enn hva de var i fjor. De to storkampene går den 25. april, dvs 2. påskedag, på Lerkendal - og 25 septemer på Ullevål. Det er bare å sette av kveldene.
Når det er sagt, ingen skal ta for gitt at RBK blir et topplag i år. Det er ingen automatikk, slik vi fikk erfare med 7.plass i 05 og 5.plass i 08. Om det snart skulle komme et "uår" igjen så kan det skje i år. Laget har mistet Demidov, Stadsgaard og Iversen. Og nå forsvant altså Annan som forventet. Med sin tredje trener på vel et halvt år så borger ikke det for stabile topp-prestasjoner.

Men vinnerkulturen sitter i veggene. Spillerstallen er fortsatt sterk etter norsk standard og treneren av god kvalitet. RBK må finne seg i være i favorittsjiktet i år også.

Hvem som er utfordrere er vanskelig å spå, så jevn og omskiftelig som norsk fotball er. Vi er spente på hva Solskjær får til med Molde. Lillestrøm og Viking bør snart levere i toppen igjen. Hareide vil snart få resultater. Og Tromsø vet man aldri hvor man har..

Men foreløpig er det 25. april og 25. september som har de største utropstegnene i min kalender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar