torsdag 25. august 2011

Å våge å vinne

I avgjørelsesens time, når RBKs fremtid står på spill, da møter RBK et lag fra Kypros utenfor sesong, og de frykter motstanderen mer enn de tror på seg selv. Å gå på banen i denne kampen med en strategi med lavt press og å la motstanderen styre kampen, det går ikke an. Det er bare ikke akseptabelt.
Ja, det er skader. Nøkkelspillere er ikke i form. Ja, det er varmt på Kypros. Men RBK måtte score. De var suverent best på Lerkendal, dog uten å score. "Det er summen av mange ting," sier Roar Stokke. "Vi er ikke god nok for verken Champions League og Europaligaen," sier Rune Bratseth. Men RBK bør være et er et bedre lag, på papiret og fordi de er i sesong. Men først og fremst må de tro på det selv. Og når Jönsson beslutter å legge inn press 15 meter inn på egen halvdel. Da har man valgt at motstanderen skal styre kampen, da har man fortalt spillerne at her må vi ha respekt for motstanderen. I stedet for å utnytte at vi er i bedre fysisk form, lar man motstanderen få ha ballen mye og dermed bruke mindre krefter.

At det lave presset er for lite aggressivt, for lite koordinert, kan tilskrives individuell svikt eller for lite øvelse. Men RBK startet denne kampen i feil hjørne. Ute av cupen, ute av Europa, etter uavgjort mot Haugesund søndag er gullhåpet nesten ute. Nå må målet være å sikre en plassering som gir Europaliga kvalik neste år. Dusj gutter, i kaldt vann. Reis hjem og brett opp ermene.

I organisasjonen er det uro, og Skutles avgang skaper spenning om hva som skjer. Det får vi ta en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar