lørdag 28. mai 2011

Hvordan slå verdens beste...?

Vil klemme ut av meg et par-tre ting som United burde gjort annerledes. Men hva skulle det være? Barcelona er best i verden. De vant så dundrende fortjent at det er er ikke lett å supplere med noe mer enn hva vi alle har sett. Som jeg sa før kampen så vinner United en av fem kamper mot Barcelona. Jeg tror at i den ene kampen så tar de enda større sjanser enn det de gjorde i dag.

United gjorde mye riktig i forsøket på å slå verdens beste lag. De slår raskt frem etter å ha vunnet ballen. De konsentrerer hele midtbanefireren mot midten for å stanse Barcas tråkling gjennom midten. United blottlegger flankene sine, men så lenge Barca spiller slik de gjør og er så forsiktig med sidebackene så ble ikke det utnyttet. Men fantastiske Barca bare spiller seg gjennom likevel og scorer de tre målene de trenger. Men Evra bommer på posisjoneringen et par ganger og det gjør det ikke lettere.

United kunne fått straffe da Ryan Giggs vippet ballen innenfor 16. De var til dels uheldige som ikke fikk cornere der de kunne utfordret Barcas svakheter i lufta. Vidic og Ferdinand kom aldri opp i femmeteren til Barca der vi håpet og se dem.

Stusser på at Man U ikke gamblet mer det siste kvarteret. Ryktene sa at taktikken skulle være å sette inn Smalling og spille tre bak hvis de trengte mål på slutten. Ventet på enda mer gambling.

Det er ikke umulig å slå Barcelona. Men i den ene av de fem kampene der Man U slår dem, har de 110 % tro på det, og våger, tar sjanser og legger press på dem, har litt mer hell og marginer med seg. Vi klarte det ikke i dag heller. Vi er nest best i verden. I Fergusons biografi forteller at det er to ting han er misfornøyd med etter sine fantastiske år i United. Det er lønna, og at han ikke har fått penger til å kjøpe de beste spillerne i verden. Ferguson er ingen god taper. Akkurat nå tenker han på det siste. For han liker å tro at han er verdens beste manager. Med rette.

2 kommentarer:

  1. For å si det litt uhøytidelig,hvordan slå et lag som har 12 mann-11 spillere pluss dommeren. Dette har vært en gjenganger i flere av Barcelonas kamper. Ufinhetene deres slipper de unna med ,det er liksom nesten forutbestemt at de kan drive dette teateret. Se hvordan Iniesta legger seg ned før noen er i nærheten-lett å se med rett utstyr for playback-dette får han nesten alltid frispark for. Britene kan spille tøft,men dette sleiperiet er dessverre latinofotballens varemerke. Messi driver også litt slik,særlig hvis han er i trengte posisjoner og ser at det ikke går. Da legger han seg.Vi trenger dommere som ikke lar seg forføre,husker med glede Jack Taylor-han tok fysisk tak i skuespillerene og strammet dem opp-da ble det slutt på tøvet. En digresjon til slutt,se på Uruguay,der spilles det renhårig selv om det er spillere med latinorøtter.

    SvarSlett
  2. Jeg liker helst å tro at dommerne er nøytrale og at dette foregår slik det skal i en CL-finale. Men når man ser hvodan FIFA styres så kan man jo undres.. Men velger å tro at dommeren er ren. En annen sak er jo om de ubevisst utvikler sympatier og lar seg påvirke av stemningen rundt suksessrike lag. Det var jo et stadig et tema i Norge under RBKs gullperiode..

    SvarSlett