onsdag 25. mai 2011

Bomber - eller bare rævva toppfotball??

Stabæk og VIF er ute. RBK må ha ekstraomganger mot Byåsen. LSK straffekonk mot Sandefjord på Åråsen. Notodden-Start 1-2. Kjelsås-Sarpsborg 1-2. Hødd-Ålesund 1-2 e.e.o. Bare to tippeligalag vinner med mer enn tre mål etter ordinær tid. Er det denne fotballnasjonen som skal møte Portugal om 10 dager?
OK at det smeller en bombe en sjelden gang. Men dette bildet der "alle slår alle" i landets tre øverste divisjoner, er ikke en anstendig fotballnasjon verdig. Hvordan kan 11 profesjonelle fotballspillere tape og snuble så ettertrykkelig i kamp etter kamp, mot en gjeng amatører som trener fotball etter kontortid??

Byåsen var forøvrig bare 10 amatører den siste halvtimen..

Mental sløvhet?? Eller: Jeg stiller samme spørsmål som etter forrige runde:  Kan en grunn være at norsk toppfotball er for enkel i spillestilen og har for lite taktisk og ferdighetsmessig register? Er vi så fokusert på lengderetning, gjennombruddshissighet at tippeligalagene i møte en gjeng kjempende løver av noen amatører, rett og slett har for smalt register når amatørene greier å tette igjen foran egen 16 meter. Mangler vi tryggheten og kynismen som (når det er nødvendig) kan få oss til å spille ball, la motstanderne løpe, lokke dem fremover på banen og slå til når åpningene kommer..?? Det er jo unorsk, men kjekt å kunne når det trengs - når Kjelsås, Byåsen og Notodden virkelig har skrudd seg opp til hjemmefest og holder på å ødelegge drømmen om Ullevål for 11 proffe menn som ikke har annet å tenke på enn å bli best mulig fotballspillere...

Dette er et sykdomstegn! Diagnosen bør stilles og behandling iverksettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar