onsdag 27. april 2011

TV-fotballguide for travle familiefedre

Tippeligarunde mandag. Schalke-Man U tirsdag. El Classico onsdag. Arsenal-Man U søndag. Her er guiden for travle familiefedre som må gjøre noen tøffe valg.

Vi vil alle se alt. Men hensynet til familie og jobb krever sitt og noen ganger må du velge. Her er noen tips:
 • Hvis fotball er den store lidenskapen må alle kunne unne seg minst en hel kamp i uka. Bra for kropp og sjel. Velg ut hvilken av ukens kamper som betyr aller mest og som passer best i kabalen for øvrig. Hvis du har bestemt deg for det før uka starter, er det lettere å velge bort de kampene du må velge bort. Dersom det er travelt i hjemmet eller kamp om TV-kroken, så kan det være greit å avklare/orientere kona om prioriteringen som er gjort.
 • For kamper du ikke rekker å se i sin helhet:
  • Er det resultatet av kampen som er viktigst (det er det for de fleste) så er det et godt alternativ å se bare 2. omgangen. Evt bare de siste 20 minuttene.
  • Er du mest interessert i analyse, hvordan lagene spiller, spillestil, lagorganisering osv: Se de første 15 minuttene. Da ser du førsteelleveren, og du vil kunne lese lagets spilestil og strategi slik laget ønsker å spille. Senere i kampen kan kampens begivenheter gi endringer som gjør at du ikke kan lese like mye om laget som sådan. Skader kan gi bytter, utvisninger, og ikke minst vil lagene ofte ha justert strategien utfra stillingen i kampen. Er poenget analysen bør du også skru av lyden på TV'en/PC'en. Da vil du få deg mye mer av det du ser på skjermen. For denne kategorien seere er jo også opptak et godt alternativ. Se kampen i ro og mak noen dager senere når det passer bedre.
  • Er du interessert i både analyse og resultat: Se de første 15 og siste del av andre omgang.
 • Har du mye å gjøre og først og fremst er opptatt av resultatet, så husk at det går an å kombinere aktiviteter med å ha TV'en på også. 16. mai kan du foreksempel sette opp strykebrettet foran TV'en og tilby deg å stryke alle familiens bunadsskjorter til nasjonaldagen, samtidig som du får med deg tippeligaen. Bonuspoeng hos mor og fotballstemning i stua.
 • Trenger du tid til å trene selv, flytt ergometersykkelen inn i stua og tråkk deg gjennom kampen. To fluer i en smekk.
 • Og for all del: Har man unger som er interessert i fotball er en TV-kamp (eller på arenaen når det går an) en flott ting å gjøre sammen far og sønn/datter. Og mer enn god nok grunn til å fire litt på leggetid en gang i blant. Det er jo ikke Champins League hver kveld.. 
Og til slutt: Den beste rammen for fotballopplevelsene får du når prioriteringene er rimelig avklart i en grei dialog med kona. In the long run må laget fungere på hjemmebane også, både defensivt og offensivt:.. samhandlingsmønstrene må sitte... da er det mye greiere å være fotballelskende familiefar.. hvis du ikke sørger for den biten, kan du plutselig få mer tid til fotball enn Viasat kan klare gi deg..

2 kommentarer:

 1. Veldig innsiktsfullt, her har du mye erfaring! Kommer til å plukke opp opptil flere tips her!

  SvarSlett