onsdag 6. april 2011

Halvgjort hjemmelekse for RBK

Etter det pinlige Brann-tapet oppsummerte jeg RBKs hjemmelekse før andre serierunde. Stabæk-kampen var spillemessig et betydelig steg fremover. Men tap på Lerkendal mot nok en dumpekandidat er langt fra godkjent. Her er den rettede lekseprøven i retur..


  • Samhandling mellom midstopperne: Bjärsmyr var byttet ut med Høiland. Store forbedringer. Godkjent.
  • Presset i midtbaneleddet: Stryk. Denne gangen var aggressitiviteten noe bedre, men hvorfor i all verden skal RBK legge seg lavt på Lerkendal, og starte presset lang tilbake på egen halvdel???? Hvis det er frykten for motstanderen som legger premissene for RBKs spill på Lerkendal, er vi ille ute og kjøre..
  • Samhandling Bakenga/Prica. Godkjent. Bedre.
Tapet kommer i første rekke av at man ikke skaper nok store målsjanser. Det er det sikkert mange grunner til. Men hvor mange sjanser fortjener man å få når man på hjemmebane ikke tør å prøve å vinne ballen på midtbanen?

Ellers fortsetter Jönsson å snakke ned nye unge rolleinnehavere som Henriksen og Åsen ved også denne uka å messe om behovet for forsterkninger. Prestasjoner i fotball handler om spillernes ferdigheter, men det handler også mye om organisering, om samhandling i et kollektiv, trygghet og selvtillit hos den enkelte og i gruppa som får ut det beste i laget osv. Hvis Jönsson lurer på det kan han ta en titt på tabellen. Øverst står det Start, så Brann....sier ikke mer..

Men det er en billig strategi for en trener under press til å fortelle verden: Ikke skyld på bare på meg.. Skyld litt på Hoftun også, på Skutle, på styret.. og ikke minst på spillerne...For jeg er ubekvem med å ha det presset på meg som denne jobben medfører...

Tabloidene har allerede tatt k-ordet frem. Det er ingen RBK-krise. Det er 28 runder igjen. Jeg tror RBK kommer, spillemessig og resultatmessig. Men om laget er godt nok for gull er litt for tidlig å si. Mer enn for spillet og resultatene så langt, er jeg urolig for Jönssons svakhetstegn når han settes under press. Han virker tom i blikket og lite entusiastisk, har få klare svar og retter flasketuten mot andre. Det er i slike situasjoner en sterk trener viser sine kvaliteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar