søndag 15. november 2015

Vi må score først!! - Disse elleve bør Høgmo velge

"Hele Norge" mener at Ødegård bør starte... I den grad mange har sterke meninger om dette nå, etter meningsløs terror i Paris som gjør fotballen mindre viktig, så ser det i hvert fall ut til at dette er løsningen mange tyr til. Vi MÅ score det første målet i kveld. Sannsynligvis er det så enkelt at laget som scorer det første målet, spiller EM i Frankrike i juni. Men det betyr ikke bare at vi må score først. Vi må også hindre Ungarn i å score.

Ødegårds store styrke er evnen til å utfordre og dra seg forbi motstanderen, om nødvendig i en telefonkiosk. (For så vidt et lite treffende bilde siden Ødegård i likhet med de fleste andre 16-åringer sannsynligvis aldri har vært i en telefonkiosk.) Han har godt blikk for spillet og kan tre gjennom medspillere. Skal vi trenge gjennom en den ungarske forsvarsmuren i dag trenger vi slike egenskaper. Da må Ødegård i tilfelle enten inn på kant eller på Markus Henriksens plass i mellomrommet. Henriksen er i øyeblikket vår beste spiller og bør få spille. Ødegårds svakhet er det defensive og manglende duellstyrke: Det gjør ham mindre egnet på kant fra start i en slik kamp. Det skal også nevnes at Tom Nordlie har skrevet  på Twitter at Ødegård i de siste kampene ikke har vist stor guts når det gjelder å utfordre, men i for stor grad har dyttet ballen videre.

Startelleveren må tas ut med henblikk på at vi må fram og score. Men kampbildet kan endre seg. Om vi scorer, endrer kampbildet seg.
Mye taler derfor for at Ødegård også i dag bør starte på benken - men kan bli veldig aktuell om vi må fremover.

Nyland bør fortsette. Midtstopperne hadde ikke sin beste dag, men er samspilte og bør få tillit på ny. På backplassene kan  Haitam Alesaami kanskje gi mer fart enn Høgli. Midtbanen man bli den samme men Helland bør erstatte Berget. Som Lars Tjærnås skriver i dag så kan Helland tilføre mye med server på dødball, selv om han ikke er i sin beste form. Foran bør Henriksen starte sammen med enten Søderlund, eller Pedersen. Søderlund har hatt en kjempesesong, men bommet tre ganger på gode muligheter på torsdag. Overtent? Men sikkert revansjelysten i kveld.

Du får ta ut hvem du vil, Høgmo. Men vi må score først!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar