torsdag 14. april 2016

RBK vant kampen - Åfjord vant festen


 
Det skulle være fest – fordi RBK kom til Lerkendal. 2600 fosninger kom for å se RBK score mange mål. Det ble kamp! Dette skal huskes i en mannsalder i Åfjord.

Når 4. divisjonslaget Åfjord tar i mot RBK på Åset, da er spørsmålet vi stiller oss: Når kommer det første målet? Vi var mange som trodde på tosifra. At det sto 0-0 i nesten en time er et eventyr – som er sant.

Selv for oss som måtte se kampen på TV. Åfjord la seg lavt. Jobbet effektivt i soneforsvar med imponerende defensiv kollektiv samhandling. Raske 4.divisjonsføtter flytta seg raskt og nektet RBK rom.

RBK hadde en dårlig dag på jobben, akkurat som vi kunne håpe på. For lite bevegelse og lavt balltempo.

Norges beste lag kom til Åset. Trener Odd Petter Hosen la likevel igjen to spisser igjen på topp. Mange ville trukket en av dem ned til midtbaneleddet. Men Hosen satte dem til å jobbe hardt for å presse RBKs backfirer. Det var en suksess! Forfot presser gang på gang RBK til å spille sidelengs og bakover i stedet for framover. Og to spisser gir også flere oppspillsmuligheter når de vinner ballen, slik at man kan holde ballen lenger i laget og unngår å få et nytt angrep mot med en gang. Den siste muligheten klarte de ikke å utnytte. Åfjord prøvde konsekvent å slå i bakrom der Daniel Tårnesvik intenst jaget muligheter.

Johan Lædre Bjørdal har flere landskamper for Norge. På Åset kunstgress måtte han være 100 % konsentrert for å hindre Tårnesvik i å sende Åfjord i ledelsen og skape fotballsensasjon. Med litt flaks kunne det blitt mål. Når Hegviks venstrebein slo i bakrom. Når Magne Larsen utfordret og passerte RBKs midtbaneledd. Og når han skyter selv etter 62 minutter. Når Kristoffer Flenstad slår gjennombruddspasningen og Tårnesvik nesten er alene med keeper. Det er lov å drømme litt, ved en slik anledning.

Ett av kampens store øyeblikk skapte Magne Larsen etter 31 minutter. Den 22-årige midtbanekjempen kastet seg ned og rundt en av RBK-stjernene og hentet ballen liggende. Drar seg opp, runder flere tippeligaspillere og raider halve banen. Får til slutt frispark.

Thomas Adsen viser en herlig ro og autoritet i målet. Arvid By gjør en stor kamp på venstre back. Likeså Raymond Braseth på høyre. Artig å se raske kantspillere fra Tippeligaen tape en mot en. 18-åringen Nilsen og Storsve imponerer med god timing og klokskap i midtforsvaret. Hegvik og Valleraunet gir ikke RBK fred i midtbaneleddet.

Mikael Larsen, Vingen og Myklebost kom inn og gjorde jobben, da safta begynte å gå ut av amatørene som hadde kjempet med proffene i over en time.

I 2. omgang endret bildet seg. Aggresiviteten sank i Åfjord-laget. Det kunne se ut som de prøvde å presse høyere. Enten var det bevisst og et resultat av litt overmot, eller det var fordi de ble slitne og ikke maktet å opptre like koordinert. Ingen tvil om at 4. divisjonslårene var slitne. Midtbaneleddet var ikke like samkjørte i presset, og RBK-sjansene ble større.

Det måtte gå slik. Vi håper på RBK i Norgesmesterskapet i fotball 2016.

Men i første runde, 13. april 2016, det var kvelden da hele Fosen heiet på Åfjord. RBK vant kampen. Åfjord vant folkefesten. Og det er den vi vil huske.

1 kommentar: