tirsdag 5. mars 2013

Dommeren ødela festen

En av årets største fotballkamper i verden blir ødelagt av dommeren. Avgjørende åttendelsfinale mellom Manchester United og Real Madrid, på et fullsatt Old Trafford. Når dommeren gir Nani rødt kort etter en times spill, helt uten grunn, så legger det premissene for resten av kampen. United leder og har tilsynelatende kontroll.

Dette er ingen objektiv analyse. Den er skrevet i affekt, over at et av vårens vakreste eventyr nå får et mer grått preg. Drømmen om en ny CL-triumf ble knust. Det er likevel ingen drøy påstand at denne ene avgjørelsen endret hele kampen.

Kampen var jevn, og hva som ville skjedd med 11 mot 11 vet vi ikke. Men ut fra kampbildet var det minst like sannsynlig at United ville gått opp til 2-0. Og etterhvert som tida gikk måtte Real M ha tatt større sjanser og det ville åpnet for Uniteds kontringer.

Jeg får si som Erik Solheim: "Jeg har lagt bitterheten bak meg.." Real måtte score, de satset uten å være dumdristige. United spilte klokt men med et saftig trykk når de fikk sjansen til å kontre, og lyktes langt på vei med det. I forhold til forventningene så ble kampen preget av at de store stjernene ikke glimret. Van Persie og Ronaldo lyktes ikke i å prege kampen. I stedet var det Welbeck som var stjernen på United i kveld.

Real Madrid har våknet etter en laber sesong, spilt på seg selvtillit gjennom to seire mot Barca og nå mot United. Det er sannsynligvis for sent å ta ligagullet men de kan jakte gull i Champions League og i den spanske cupen. United kan konsentrere seg om PL og cupen. Med det så er nok PL avgjort, og Ferguson vil sette himmel og jord i bevegelse for å ta FA-cupen hjem. I år er Ferguson så revansjesugen at å vinne Premier League blir som om ulven bare fikk spise øret på sauen. Han vil glefse etter cuptrofeet med alle de tennene den 71-år gamle kjeften har igjen.
Og kanskje vil han bite seg fast i managerstolen helt til CL-trofeet er hans.. hva vet jeg.

Mourinhos kommentar til media var: "The best team lost." Likte Bratseths kommentar: "Det var en jobbsøknad..."

2 kommentarer:

  1. Hei,

    Jeg lurte på om du ville være interessert i noen gratis fotball relatert artikler til din nettside?

    Dersom dette høres interessant ut eller du ønsker mer informasjon, ta kontakt på janni.botten@omruk.co.uk


    SvarSlett
  2. Dette ligner ikke deg. Jeg tror du mente å skrive "Dommeren voldtok festen".

    SvarSlett