torsdag 3. januar 2013

United vant jula - viser styrke med hele stallen i bruk

Julerundene i PL ga fordel United. United tapte to poeng på fire kamper. City tapte tre. United viser styrke ved å rullere mannskaper og hente seire med ulike lag fra kamp til kamp. Men det som er aller mest sikkert nå, er at gullet havner i Manchester, igjen.

Jeg så de tre siste av Uniteds kamper. Har ikke tatt full opptelling, men United brukte store deler av stallen på de tre kampene og tok ni poeng. Hvis de nå følger trenden fra de to siste kampene og klarer å stoppe lekkasjone bakover er jula definitivt en innertier ift å hente tilbake ledertrøya i engelsk fotball.

Bare i de to spissrollene har de brukt Van Persie, Rooney, Kagawa, Welbeck og Hernandez. United er mindre baktunge og mer offensive på bortebane enn de var for eksempel for to år siden. I 0-4-seieren mot Wigan på nyttårsdagen var forsvarsspillere involvert i tre av de fire målene. Da skal det sies at de også har sluppet inn 28 mål på 21 kamper. Bare 8 lag har sluppet inn flere mål enn ligalederen. Her kan nøkkelen ligge til å holde ledelsen helt inn. Å se Vidic og Ferdinand spille seg sammen over tid uten skader er nok nyttårsønsket til Sir Alex.

United leder med sju poeng.Med sytten kamper igjen er det fullt mulig å ta igjen. Men Tottenham og Chelsea som ligger 13 og 14 poeng, er hektet av. Gullet havner i Manchester, igjen. Det kan bli dramatiske avslutningsrunder igjen. Uniteds tredje siste og nest siste kamper er mot hhv borte mot Arsenal og hjemme mot Chelsea. 27. april og 4. mai. Så jobben for United og Ferguson er å holde seg noen poeng foran til over påske. Da kan et lite forsprang komme godt med..Men de trenger ikke like stort forsprang som Northugen trenger i slalombakken på søndag. For han er løpet kjørt tror jeg. Han skulle vært minuttet foran nå.. Men det er en annen historie.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar