tirsdag 21. august 2012

Fellaini - Man U 1-0

Når verden ventet på å se Rooney og Van Persie sammen for første gang, på laget som skal reise kjerringa og igjen bli verdens beste lag - så dukker det opp en krølltopp fra Belgia og setter hele stjernegalleriet i skyggen. Everton slo seriefavoritten Man U 1-0. Fellaini var kampens store spiller, vant nesten alle dueller, viste strålende teknikk, og ble selvsagt matchvinner.

Men tittelen er egentlig misvisende. For på tross av en vanvittig oppvisningskamp av Fellaini, Everton vant en fantastisk lagseier, de presset høyt nesten hele kampen og la ned en ufattelig løpsjobb over hele banen. Fortsetter Everton slik vil de melde seg på om å kvalifisere seg til CL.

Men, mitt store spørsmål da jeg satte meg ned i kveld var: Er årets utgave av United klar for endelig å ta tronen tilbake, ikke bare i England men i Europa, å igjen vise seg som et topplag i Europa på høyde med Real Madrid og Barcelona?

Lars Tjærnås har i sin analyse i Aftenposten tippet United på topp i år. Kjøp av Kagawa og Van Persie er spennende bidrag, samtidig som Vidic er tilbake. I fjor etterlyste jeg forsterkninger på sentral midtbane og på høyreback. Ingen ny høyreback. I dag spiller Valencia her, sannsynligvis fordi Jones er skadet. En av dem må levere. Kagawa er sentral midtbane men er først og fremst offensiv bidragsyter. Spiller i dag i mellomrommet og er kanskje Uniteds beste utespiller i dag. (De Gea var outstandig og hindret et større nederlag.) Kagawa er bevegelig og kreativ.

Men...jeg savner en "kjempe", en ballvinner sentralt med stor autoritet, som kan styrke United i den defensive delen av spillet - denne United-generasjonens Roy Keane om man vil.. Scholes er god, i dag også. Men verken han eller Cleverly (eller Carrick når han får slippe midtstoppervikarjobben) tar denne rollen. Savnet blir kanskje enda større når United nå har en hel forsvarsfirer på skadelista: Ferdinand (kanskje opptil åtte uker), Evans, Smalling og Jones.

Det er fristende å tro at Uniteds prioriteringer betyr at jeg tar feil og at de har de midtbanekjempene de trenger. Vi får se..

Spennende også å se hvordan Fergusen vil disponere denne stallen når Van Persie er integrert og Ferdinand er tilbake. Kan bli slik i 4-4-1-1:
De Gea - Evra, Vidic, Ferdinand, Jones - Young (Welbeck), Kagawa(Scholes), Carrick, Nani - Rooney - Van Persie

Brukbart lag..
Mange dilemmaer her, for å få maksimal output. Har tidligere skrevet at det hadde vært spennende å se Rooney som sentral midtbanespiller.
Gleder meg allerede til andre runde i årets Premier League..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar