fredag 17. august 2012

Bruk Tippeligaspillere, Drillo! - Ingen flere benker i Belgia..

Generalprøven til VM-kvaliken ble en nedtur. 2-3 og et lag som ikke fungerer defensivt. Hellas er et godt lag, men måten vi tapte på er bekymringsverdig. I dag er det tre uker igjen til alvoret starter. September har tradisjonelt vært en god periode for landslaget, fordi norske spiller har spilt seg i form i den hjemlige ligaen mens de fleste europeiske ligaer akkurat har startet. Etter Hellaskampen slår det meg at vi kanskje bør mobilisere dette klassiste fortrinnet igjen. For utenlandsproffene bekler nesten hele laget - og leverer ikke varene.

Vi scoret to, skapte en del sjanser. Men hele laget fungerte elendig defensivt, med stygge feil som toppen av kaka. Trøsten er at det er lettere å rette på defensive feil enn offensive. Det er en jobb å gjøre nå.

I startelleveren var det bare Jarstein, Tarik, og Henriksen som spiller i Norge. Pluss en hjemvendt Huseklepp. (Jarstein er jo et kapittel for seg..Foretrekker en keeper som ikke har hans ekstremkvaliteter, men som har jevne prestasjoner..) Når syv av elleve startende er utenlandsproffer er det fordi Drillo vurderer disse som bedre enn hva de beste i Tippeligaen kan varte opp med.

Etter kampen spør jeg: Hvor riktig er det? Spesielt nå i august og september.
Tippeligaen er nede for telling hva gjelder internasjonalt nivå. Men utenlandsproffene våre er ikke stjerner der de er, og sliter med å få spilletid. Moa, Hangeland, Demidov, Riise og Gamsten har levert bra, men lite tyder på at noen av dem er i god form nå etter ferien. Hangeland og Riise var sentrale ifm baklengsmålene. Det er lenge siden Riise var i virkelig god form og det hadde bare gjort ham godt å bli utfordret på landslaget.

Enkelte av utenlandsprofilene våre fortjener uansett plass i elleveren. Spørsmålet er hva Drillo gjør med resten av laget. Mitt spørsmål er: Er det virkelig ikke flere formspillere i Tippeligaen som nå bør utfordre utenlandsproffer som kommer rett fra ferie og sesongoppkjøring i middels gode europeiske lag? I tillegg til mye omtalte Tarik, Henriksen og Wolff Eikrem: Ruben Yttergård Jensen, Jonas Svensson (passer perfekt i Drillos filosofi), Søderlund, Per Morten Kristiansen, Daniel Fredheim Holm, Aleksander Aas, Øyvind Storflor, Vegard Forren, Lars Christoper Vilsvik, for å nevne noen.

Jeg sier ikke at dette vil løfte landslaget til himmels. Vi må erkjenne at vi har få som kan gjøre det akkurat nå....Men: Når de knapt har begynt sesongen i Europa er det kanskje like godt grunnlag for å spille Norge til VM å ha spilt godt i fem måneder i Tippeligaen, som å varme rævva på en trebenk i Belgia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar