mandag 30. juli 2012

Ranheim-Bærum 3-1

Lenge siden det har kommet noe fra denne kanten. Travel vår og god ferie.. I dag har jeg gjort det ikke så mange gjør..vært på Adeccoligakamp. Endelig fikk jeg sett Ranheim live. Tre velfortjente poeng til Ranheim og bare ett poeng bak direkte opprykk.. Her er mine inntrykk.
Ranheim har ligget i toppen av Adeccoligaen flere år på rad. Det er et tegn på kvalitet i et lag og en organisasjon  når man makter å holde et for denne klubben så høyt nivå stabilt over tid. I dag møter de bunnlaget og vinner fortjent, uten å vise den klasseforskjellen det bør være når man lukter på tippeliga.

Ranheim går ut i 4-4-2. Presser lavt, men lykkes godt med situasjonsbetinget høyt press mot et naivt bortelag. Med 2-0 til pause endrer man til 4-5-1 med Stene alene på topp. (Hvorfor?).

Det er et par-tre spillere som i dag viser at de ligger et nivå over de andre. Robert Stene imponerer. Har trent med RBK men har visst ikke overbevist der i gården ennå. Gjermund Åsen viser høyt nivå og scorer det tredje målet etter et herlig raid. Han har enda mer å gå på når det gjelder bedre overblikk og i det taktiske.

Ranheim har jo alltid gode midtstoppere og det har de fortsatt. Are Tronseth er viktig og med en god keeper i Even Barli blir ikke tryggheten mindre.
Kristoffer Løkberg er en ung og interessant spiller med allroundferdigheter som gjør ham til en anvendbar og nyttig brikke i laget.

Man sitter med følelsen av at Ranheim kunne og burde kjørt over Bærum i dag. Det skorter litt på presisjon og flyt i avgjørende situasjoner. Men det viktigste er at de gjør jobben og henter de tre poengene som de må gjøre i dag.

Hva gjelder bortelaget så ligger de på bunnen av tabellen. Skal du spille i Adeccoligaen så må du ha en god nok ellever. Hvis det skorter litt på det, vel så er det i hvert fall dumt å tro at man kan leke Barcelona. Bærum rykker ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar