mandag 9. april 2012

Molde inntar favorittrollen

Molde slår Brann 2-1 hjemme. På papiret ikke noe spesielt ved det. Men måten Molde i kveld inntar 2. plassen på, viser takter som få andre lag i Tippeligaen kan vise frem akkurat nå.


Molde eier kampen. De spiller fotball, bedre fotball enn Brann. Her er 11 spillere som vil spille ball. Inkludert tippeligaens kanskje beste midtstopperpar i Even Hovland og Vegard Forren. De er utvilsomt de to beste med ball. Her skal ballen trilles mellom forsvarere og midtbane, sentralt og flanker, til åpningene kommer. Så kommer utsøkte langpasninger fra flere silkeføtter når behovet er der. Og spillerne stoler på egne ferdigheter. Originelen, Manchester United, er langt bedre. Her er mange gode tippeligaspillere, men ikke mange edelstener. Men det holder lenge for å bli det første laget som vinner ligaen to år på rad siden VIF vant i 1984, unntatt RBK selvsagt.

De to store minusene i kveld er at de gir fra seg initiativet de siste 15 og slipper Brann til flere store sjanser. Men Brann har enkeltspillere som glimtvis kan skape problemer for hvem som helst. Austin, Askar og Ojo. Ojo har ekstreme ferdigheter, går for ofte i offside.

Spørsmålet er hvor gode Molde er når de blir satt under press. Jeg så ikke tapet mot Haugesund men stabiliteten er tydeligvis ikke helt på plass. Angan leverer storspill på topp. Han har ikke vist toppscorertakter tidligere og gjør mange gale valg som ødelegger den gode flyten som kjennetegner Molde.

Romsdalingene er fortsatt favoritter. Men jeg står ved at dette kan bli Tromsøs år..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar