søndag 10. juli 2011

Tippeligaen - Bingoliga eller helt normal?

Ferietid og lite aa hoere fra denne kanten..Er i USA paa ferie, langt unna Soccer-begivenhetene og tastene med de tre siste bokstavene i alfabetet. (Man skal jo aldri fortelle naar man er paa ferie paa sosiale medier sier de, av hensyn til sikkerheten i hjemmet, saa dette faar bli en test paa hva slags folk som leser bloggen min. Er veldig positivt overrasket over besokstallene saa interessant aa se..) Jeg ville helst fulgt VM i Tyskland og kommentert lopende. De viser det paa TV her, men ferie er ferie og vi prioriterer andre ting her. Det er faktisk en viss interesse her, og folk er rimelig oppdatert. Jeg folger tippeligaresultatene paa nett men det er det. Men bare en titt paa tabellen kan si noe om det som har vaert en av vaarens hovedmeldinger: Tippeligaen er en bingoliga, der alle slaar alle.
Er det riktig? Paa hvilken som helst tabell i hvilken som helst liga vil det nesten alltid vare slik: Vinner du halvparten av kampene er du blant de tre beste, og tar du et poeng i snitt er du saa vidt over streken.
Fakta etter 15 runder er at de tre beste lagene har alle vunnet minst halvparten av kampene. (De fem beste har). Sarpsborg som er forste laget over kvalikplass er det nederste laget med over ett poeng i snitt.
Med andre ord: Poengfordelingen er ganske normal - alle slaar ikke alle. Det man kan si er at det mangler et markert topplag, og et markert bunnlag. Molde leder med to uavgjort og hele fire tap. Sogndal har 12 poeng paa 14 kamper, som er mer enn et gjennomsnitts bunnlag.

Saa kan man si at de man trodde skulle ligge i toppen ikke gjor det, det er jo sant, men det betyr ikke at alle slaar alle, det er bare andre lag som vinner enn de vi trodde. Det er jo ut fra et nokternt staasted ganske spennende, selv om det med rette kan hevdes at det er et svakhetstegn at klubbene med storst ressurser ikke faaar uttelling.

Utover sesongen vil ting normalisere seg ogsaa der, tror jeg. Klubbene med de bredeste spillerstallene vil taale hostsesongen best. 25. september motes VIF og RBK paa Ullevaal. Jeg tror fortsatt det blir et toppoppgjor.

Skulle ikke fotballblogge i ferien men klarte ikke aa la vaere. Det er mye aa glede seg til ogsaa naar ferien er over..Naa maa jeg avslutte, for kona sitter i sofaen og har en godprat med vertskapet, og venter paa meg.. ferie..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar