søndag 5. februar 2012

3-3 i storkampen - Man U på ustø kurs

Kveldens toppoppgjør i PL ble akkurat slik vi håper en toppkamp mellom Chelsea og Man U skal bli. Nerve, dramatikk og spenning på Stamford Bridge, til siste slutt. Fem mål i andre omgang, og en opphenting fra 3-0 til 3-3. Men vi som følger Man U, må innse at årets utgave ikke er selvskreven i verdenstoppen, slik de senere utgaver har vært. City rykket i fra i helga  og United mangler store profiler i toppform.

Det er sterkt å hente inn 3-0 på Stamford Bridge. Det viser karakter og lagmoral. I tillegg synes Rooney å være i flytsonen. United har vært skadeforfulgt i vinter, og ble slått ut av CL i innledningen. Spørsmålet er om stallen er sterk nok til å være et europeisk topplag i år. I dag stiller United med De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young - Welbeck, Rooney. VG opererer med feil lagoppstilling. Gode fotballspillere, men spørsmålet er om de er sterke nok, særlig på sentral midtbane og høyreback til å matche sine ambisjoner. (Riktignok kom alle Chelseas mål etter angrep på Uniteds venstre side). Carrick og Giggs er på sitt beste gode nok, men mangler det noe på aggressivitet og ballvinneregenskaper i midtbaneleddet? Giggs slår geniale gjennombruddspasninger men er likevel ingen ledertype og ballfordeler. Det at Ferguson måtte hente inn Scholes igjen (lagt opp) sier noe. Når han entrer banen tilfører han autoritet og evne til å styre spillet.

Etter uavgjort i dag ligger United to poeng bak City. Tottenham ligger seks poeng bak United. Det skal mye til om ikke gullet havner i Manchester. Hvor mye betydning har den såkalte vinnerkulturen som sitter i veggene på Old Trafford, som City mangler? City har også vært ustabile i det siste, men beholder ledelsen, og må tåle favorittstemplet. Dersom begge lagene får ha sine førsteellevere på banen i vår, så vinner United. Men den forutsetningen holder neppe. Spørsmålet er om sulten etter et trofe i City er større.

Med Vidic, Ferdinand, Nani og Rooney i form ville United være vanskelige å slå. Men fotball, og særlig i Premier League, handler om å ha en bred stall som leverer gjennom en hel sesong. United er slått ut av Ligacupen, FA cupen, Champions League. De har bare Europa League og PL igjen å spille for. Med seier i PL vil det være greit nok. Med seier i PL og EL vil det være bra.

Med ingen av delene kan det bli en av de mest skuffende sesongene for Alex Ferguson på veldig lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar