søndag 5. juni 2011

Nice try - må gamble mer

Vi gjør en god kamp. Alle gjør det de skal. En oppvisning i defensiv organisering. Å ta poeng mot Portugal borte krever en perfekt kamp. Vi gjør de små feilene. Vi har likevel svært gode sjanser til å nå vårt første mesterskap på 12 år. Men Drillo bør gamble for uavgjort det siste kvarteret.
Kampen er en nytelse av en stilstudie i defensiv organisering. I førstegangstjenesten var jeg i Kongens Garde. Kunsten å marsjere i perfekt mønster besto i å se rett frem samtidig som man i øyekroken skal skimte de hvite hanskene til rekka di slik at du ligger nøyaktig på linje. Det er tjue år siden, men hver gang jeg ser Drillos midtbane i etablert forsvar så er det det bildet som kommer frem. Fascinerende.

En annen av Drillos største styrker er å få gutta til å tro på prosjektet. Tom Høgli går på banen og tror han kan stoppe verdens nest beste spiller, og gjør det. Herlig. Blir han solgt i sommer?

Drillo har også svakheter. Han er fabelaktig til å forberede seg til kamper, og drille laget inn i sitt stramme opplegg. En av svakhetene er evnen til å agere under kampen ut fra kampbildet. Han velger ofte å stå veldig lenge ved de valgene han har gjort før kampen, uavhengig av hva som skjer. Carew fungerte ikke, og burde vært byttet ut før. Når midtbanen går tom i andre kommer også Henriksen og Braaten sent inn.

Jeg mener også vi bør satse fremover det i siste halvdel av andre omgang for å gå for uavgort. Det virker som Drillo var forsiktig fordi han spekulerer i at 1-0 gir likt på innbyrdes oppgjør med Portugal. At vi får nytte av det forutsetter at vi ender à poeng med Portugal med bedre målforskjell. Det er en sjanse for det, men den er ikke stor. Da bør sjansen til å få uavgjort i kveld verdsettes høyere. Kjør Braaten lenger frem og gi han muligheten til å operere friere og vise frem trollmannen. Feilvurdering, Drillo.

Demidov misser den avgjørende duellen. Som Hangeland sier: "Når det kommer 35 innlegg så kan det skje." Vi  burde scoret på en av sjansene. Men skal vi score i slike kamper så må servene sitte når vi får sjansen på offensive dødballer. Ikke bra nok der i dag.

Alt i alt. Meget bra gjennomført. Mangler det siste lille. Tabellen og terminlista gir oss store sjanser. Tre lag på 10 poeng. Danmark og Portugal skal møte hverandre i oktober. Hvis vi drister oss til å forutsette seier mot Island og Kypros så kan vi si følgende: Om Portugal slår Danmark så holder det for oss med uavgjort mot DK for å ta andreplassen. Dersom Portugal og DK spiller uavgjort så kan målforskjell bli avgjørende hvis spiller uavgort mot DK - med seier mot DK så vinner vi pulja.

Tre ganger 90 dramatiske minutter igjen. Sett av 2.9, 6.9 og 11.10. Og sommeren 2012...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar