søndag 20. mars 2011

Mye å jobbe med i RBK...

Makaber sesongstart for RBK. Brann var nærmere 5-1 enn RBK var 2-2. Det er greit å tape en bortekamp i Bergen en gang i blant. Selv for en seriefavoritt. Men måten det skjer på er ikke uvesentlig. Og dette var pinlig. Her er RBKs hjemmelekse til bunnoppgjøret mot Stabæk 3. april.


  • Samhandling mellom midtstopperne. Larsen og Bjärsmyr, hvis de får ny tillit, sliter med å avklare hvem som støter, og å sideforskyve uten å blottlegge store rom.
  • Presset i midtbaneleddet. Dette var enda verre. RBK stiller en relativt flat firer på midtbanen i etablert forsvar. Når Brann fikk ballen tok de oppstilling, rygget tilbake til midt på egen halvdel, og lot Brann spille fotball. Ingen har noen gang lyktes med lavt press uten aggressivitet. Det ga Brann føringen i kampen og flere store sjanser. 1-0-målet er et kroneksempel. Austin får ta i mot ballen og uforstyrret slå crosspasningen langt inne på RBKs halvdel. Men ikke minst gjør det manglende presset at RBK nesten aldri vinner ballen i noe som likner en gunstig posisjon, og dermed få overgangsmuligheter.
  • Samhandling Bakenga-Prica. Hvordan skal de to bevege seg for at hver av dem skal få utnytte sin sterke sider?
To uker til neste lekseprøve bør gi muligheter for forbedringer. Mot Stabæk på Lerkendal er det bare ett resultat som gir bestått..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar