fredag 25. mars 2011

Krigen om Norden - sett fra Vietnam...

Det er 26 timer til det braker løs..Norge mot Danmark. Og her sitter jeg i Huè i Vietnam, og lurer på om hotellets trådløse nettverk, kredittkortet, og PC'en vil stå meg bi. Gode tips mottas med takk..Ambassaden skal visst forsøke å bidra... Må opp halv to på natta, når jeg akkurat begynner å komme inn i indokinesisk døgnrytme.
Det er lag nr. 11 mot nr. 28 på FIFAs ranking. Og nr. 11 har hjemmebane...Høres ut som det ene laget er klar favoritt, men de færreste føler det vel slik..
Danmark er en sterk fotballnasjon som jevnt over har ligget på et høyere nivå enn Norge det meste av min levetid. Norge er i en god stim og tilsammen blir det ganske like odds her. Leser man danske aviser så er respekten for Norge ikke overdreven. Nå kan de også vise til at Erik Hamrèn mener at Norge er overvurdert. I tillegg har Berlingske Tidendes sportsredaktør Flemming Fjeldgaard vurdert alle kampens 22 spillere på sitt "Barcelona-meter". En skala fra 1 til 5 der 5 er god nok for verdens beste fotballag, og 1 er en veldig god fotballspiller..Danmark vinner kåringen 25-19. Den regnekyndige leser ser da av snittet at ikke mange regnes i Barcelonaklasse.. Liverpoolspiller Daniel Agger får 5! På Norge er Brede Hangeland den beste med en 3'er.

Poenget er at danskene er bedre inviduelt. Det er sikkert riktig. Spørsmålet er om vi er bedre kollektivt, og hvor mye danskene lider av at flere av de beste har hatt lite spilletid i klubbene sine i vinter. Tror vi vinner.. Scorer vi først tror jeg vi blir nådeløse og kan vinne med tre-fire mål. "1 dag igjen til Braget" sier danskene. Håper på et fyrverkeri av en fotballkamp der både lyd og bilde når helt ut til beskvarte natta i Huè..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar