tirsdag 28. desember 2010

Romjula: Fordel United

Når det ofte så avgjørende julerushet i engelsk fotball er godt i gang, er det lett å oppsummere med at så langt er det fordel Manchester United.
 De fleste har forventet at det også i år er United og Chelsea som vil stå løpet best og kjempe om tittelen til slutt. Etter en forrykende start på sesongen har Chelsea møtte veggen. United har vokst utover sesongen. Selv om storkampen mellom de to ble avlyst før jul, så har denne tendensen forsterket seg med resultatene 2. og 3. juledag. United rundspilte Sunderland. Med om lag 70 % possesion og et fyrverkeri av en førsteomgang er det bare manglende uttelling på sjanser som trekker litt ned. Men Berbatov leverer. Sunderland produserte knapt en målsjanse.

Toppkampen mellom Arsenal og Chelsea i går kveld ble en tydelig bekreftelse på et Arsenal i form og Chelsea med ditto problemer. Arsenal styrte kampen. Chelseas godt organisert i defensivt med en kompakt midtbanefemmer, men uten aggressiviteten på ballfører som kreves mot fotrappe Arsenalspillere. Offensivt famler de og bekrefter også der at det handler om mangel på trygghet og selvtillit, i et lag som trenger gode opplevelser.

Romjula så langt styrker Uniteds sjanser til ligamesterskapet før kveldens kamp mot Birmingham.
Chelsea kan finne tilbake til godfølelsen, men avstanden til United er betydelig. Drogba og Lampard har jo ikke funnet formen og det kan jo endre seg. Men United troner på toppen med Berbatov som toppscorer. Kanskje begynner Rooney og score han også..

2 kommentarer:

  1. Fengende innlegg som engasjerer både hode og hjertet nasjonalt og internasjonalt. Kanskje Terje kan gjøre Rooney god??

    SvarSlett