torsdag 30. desember 2010

Hvorfor tør du ikke satse borte, Alex?

Manchester United topper Premier League og må regnes som et av verdens beste lag i øyeblikket. De har likevel bare vunnet en kamp på fremmed gress i høst! Hvorfor satser de ikke mer på bortebane?
Barcelona og noen få andre er nok i enda bedre form akkurat for øyeblikket, men United må uansett regnes for å være helt i verdenstoppen. Desto mer overraskende er det at de ikke våger mer på bortebane. United er ubeseiret i årets sesong. Men har vunnet bare en bortekamp! Sju har endt uavgjort. Hjemme har de ni seire og en uavgjort. De to romjulskampene illustrerer poenget.

2. juledag rundspilte de Sunderland etter alle kunstens regler på Old Trafford. 4. juledag har de reist en to timers busstur over til Birmingham for å møte et av bunnlagene. Alex Fergusen har lagt om taktikken og flyttet Wayne Rooney ned som en slags venstre kant i en 4-5-1. Backene er mer tilbakeholdne med å gå fremover. Resultatet er kamp der Birmingham får være med å spille ball og skape sjanser i langt større grad enn det som burde vært nødvendig.

Rooney er naturlig nok ingen typisk kantspiller. Han løser oppgaven defensivt, men trekker inn sentralt i den offensive delen. Helt etter planen. Men når Evra også er langt mer tilbakeholden med å gå på løp, bllir United trange i angrep, nesten uten venstreside.

Tillat meg en liten digresjon..Det hadde vært interessant å se Rooney rendyrket som indreløper. Løpskapasitet, teknikk, en skikkelig terrier som også har gjennombruddskraft og langpasningsfot. En slags Roy Keane med mer ekstreme ferdigheter og saftig duellstyrke..

Uansett er resultatet at et av verdens beste lag blir for baktunge og slipper bunnlaget Birmingham inn i kampen. United bør gå for å kjøre over Birmingham, også på utebane. Når de kjører over Sunderland med både Rooney og Berbatov som oppspillspunkter på topp, så er det vanskelig å se gode grunner til ikke å gjøre det samme når de møter bunnlaget Birmingham på bortebane. United hadde taket på kampen og fortjente seieren de skulle ha hatt om det ikke hadde vært for en feilaktig godkjent utlikning i avslutningsminuttene. Det er likevel et paradoks å se kontrasten mellom festforestillingen 2. juledag og den forsiktige utgaven vi fikk se to dager etter.

1. nyttårsdag har de sjansen igjen. Da er det ny bortekamp mot et bunnlag. West Bromwich bør ikke skremme deg fra å slippe guttene fremover, Alex..!!

2 kommentarer:

  1. Så at Fergie satte både Berbativ og Rooney på topp denne gang. Deilig at Rooney scorer spillemål igjen. Nå blir han toppscorer.

    SvarSlett
  2. Ja. Mot West Bromwich spilte Rooney en langt mer offensiv rolle. Spennende å se om det løsner nå etter scoringen!

    SvarSlett