søndag 9. februar 2014

Manchester United U 18: Ingen lysende fremtid..

Et besøk på Carrington i dag hvor jeg fikk se Manchester United U 18 tape 2-4 mot Blackburn, ga ingen grunn til optimisme for Uniteds fremtid. Nivået var overraskende ordinært. Her sto ingen framtidige Giggs eller Neville frem. Moderat tempo og lite å bli imponert av. Når vi på forhånd blir fortalt om hvordan ungene flytter på internat for å trenes hver dag begynner man å lure på hva United driver med..

Interessant besøk med Norsk Fotballtrenerforening til Manchester United i dag. Vi besøkte klubbens treningsanlegg, Carrington,, og møtte en av trenerne ved ungdomsakademiet. Får du se en kamp med U 18-laget til verdens største fotballklubb forventer du klasse. Jeg ble skuffet, og jeg tror de fleste i gruppa vil være enige. Noterer følgende etter kampen:
 
- Liten fokus på og interesse for overganger.

- Angrepsspillet bygges opp konsekvent ved klassisk opprulling i bredderetning.. Keeper setter i gang ved å spille til forsvarsleddet så sant det er mulig. Opprullingene gjøres med stødige, ballsikre spillere som virker trygge i rollene.

- Denne måten å spille på gir mange situasjoner med en mot en på kant. Dette må enten omsettes i å skape 2 mot 1 eller ved at spillere med ferdigheter utfordrer back. Man mislyktes konsekvent pga svakt tempo og fordi Man U manglet spillere med ferdigheter til å utfordre en mot en.

- Ingen spillere som truer bakrom.

- 4-5-1

Uniteds U 18-spillere er selvsagt gode fotballspillere for alderen. Men ingen av dem vi så i dag stråler eller gir inntrykk av å være på vei mot å bli noe stort. Farlig å si på bakgrunn av en kamp kanskje, men definitivt det inntrykket som sitter igjen i dag. På den positive siden nevnes midtstopper Ryan McConnell, sentral midtbane Sean Goss og indreløper Matthew Willock.

Blacburn var heller ikke et imponerende lag, men hadde to-tre spillere som skilte seg ut. Nevner Sam Joel og Modou Cham. Spissen var også god, tror han het Dean Rittenberg. God feilvendt og sterk, litt Sørloth..

Det skal nevnes at Uniteds høyreback Callum Evans ble utvist i andre omgang, men Blackburn var uansett et giftigere lag med kvaliteter til å avgjøre. Det skal også nevnes at stiv kuling gjorde det vanskelig å spille god fotball i andre omgang. Uniteds eget kampreferat finnes her: http://www.manutd.com/en/Players-And-Staff/The-Academy/Academy-News/2014/Jan/manchester-united-u18-vblackburn-rovers-u18-match-report.aspx

Tar med i forbifarten at Burnley-Milwall var en artig opplevelse senere på dagen. Burnley spiller god fotball og fortjener å ligge i toppen av Championship. 4-4-2 med et klassisk radarpar på topp. Danny Ings og Sam Vokes scorer nesten alle lagets mål. Toppscorer Danny Ings var brilliant i dag. Det tredje målet var verdt 90 kalde våte minutter. 11 000 tilskuere kommer for å se Championshipkamp i fem grader, stiv kuling og regn – en god dag for fotball i fotballens hjemland.

Og i morgen venter Old Trafford og kamp mot Fulham..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar